Завещанието на Алексей Петров! Кой прибира 300 милиона?

Оценяват компанията му "Лев Инс" на 600 млн.

Завещанието на Алексей Петров! Кой прибира 300 милиона? | StandartNews.com

Бизнесменът Алексей Петров явно е имал подозрения, че някой може да посегне на живота му, защото се е застраховал и е подготвил прецизно завещание.

След показния разстрел на бизнесмена по време на обичайната му разходка на Витоша плъзнаха всякакви слухове за наследството на Петров. Според близки до него фантастичните му авоари надхвърлят 300 млн. лв., пише БЛИЦ.

Хора от обкръжението на Алексей съобщават, че приживе бившата барета се е опитал да спести драмите на близките си, като е направил нотариално заверено завещание. Копие от документа се съхранява в една от големите столични адвокатски кантори.

Алексей е пристъпил към написването на завещанието след атентата с гранатомети срещу мерцедеса му през 2015 г. Впоследствие то е било преправяно неколкократно.

Запознати твърдят, че при всяка смяна на настроението Петров е викал адвокатите си, за да променят последната му воля. Поне три жени и неизвестен брой законни и незаконни деца се очаква да се включат в борбата за милионите, които Петров оставя като имоти, банкови сметки и фирмени дялове.

Бизнес историята на Алексей Петров започва още през 90-те години на миналия век, когато той е съдружник в един от ранните силови застрахователи „Аполо и Болкан”.

По-късно основава нова компания „Спартак“ с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови колеги от Съюза на бившите барети.

След няколко трансформации дружеството се прекръства на „Лев Инс” и се превръща в един от лидерите на застрахователния пазар, който само за м.г. обявява над 445 млн. лв. премиен приход.

Парадоксално обаче официално декларираната печалба е пренебрежимо малка. Алексей Петров винаги е твърдял, че в компанията има съдружници от Израел, но според запознати застрахователното дружество винаги е било управлявано лично от него и официалната му половинка Ива Павлова.

Финансисти оценяват „Лев Инс” на поне 600 милиона лева към момента, ако се стигне до продажба на дружеството. На този етап не е ясно какво ще се случи със застрахователната компания.

Справка в Търговския регистър показва, че Ива Павлова участва в управлението на 7 фирми, една от които е застрахователна компания „Лев Инс”. Под контрола й са 50 търговски дружества – охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметровата компания „Такси-С- Експрес”, туристически фирми и ресторанти.

Бизнес империята включва и много други компании в различни сектори – пенсионно и животозастраховане, охранителни фирми, дружество за управление на автомобилни паркове и джипиес оборудване, за оборудване на хлебозаводи,  производство на биохрани и др.

Единственото официално признато дете на Алексей Петров – дъщерята Диляна, вече е на около 25 г. и притежава две фирми. Едната е „Соломон груп” за консултантски услуги, а другата е „Тора Сълюшънс” за електронна търговия и уеб дизайн.

Диляна движи и ресторант „Делвите”, известен с това, че в последните години бе нещо като офис на Алексей Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай