Засилват контрола за драскането по сгради

Днес бяха премахнати повторно изрисуваните графити от фасадата на Дом-паметника на военноинвалидите

Засилват контрола за драскането по сгради | StandartNews.com

Снимка- sofia.bg

Столичният инспекторат засилва мерките за контрол на нерегламентирано писане и драскане върху фасади на сгради.  Повод за предприетите действия от страна на инспекторите са установени нерегламентирани прояви по повторно надраскване на вече почистени места, предаде БНР.

Такива примери са Дом-паметникът на военноинвалидите, 12-о СОУ „Цар Иван Асен II”, барелефът на Георги Раковски на едноименната улица, сграда „Царевец“ при Орлов мост и др.

Днес бяха премахнати повторно изрисуваните графити от фасадата на Дом-паметника на военноинвалидите на ул. „Христо Белчев“ № 21. За целта бе използвана екологосъобразна специализирана система за премахване на графити Ghibli Skid Silent.  Предстои да бъдат почистени и останалите повторно надраскани места.

Съвместно със Столичния инспекторат към засилените мерки за контрол се включват и екипи на общинска полиция. Санкциите за установено нерегламентирано писане, драскане и рисуване, са от 100 до 5000 лева, съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

От началото на 2019 г. до днес, в изпълнение на Програма за премахване на нерегламентирани графити на територията на Столична община, са почистени над 4000 кв. м надписи от обществени площи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай