Засилен трафик през Маказа и това лято

Международният път 1-5 за плажовете на Гърция е предпочитан не само от много българи, но от румънци, украинци и молдовци

Засилен трафик през Маказа и това лято | StandartNews.com

И това лято се очаква засилен трафик по път 1-5 за Гърция през Маказа, обяви началникът на група в сектор „Пътна полиция” старши инспектор Велко Аврамов, изпълняващ функциите на началник сектор „Пътна полиция” Кърджали. Той коментира, че целият наличен ресурс като хора и техника, с които разполага „Пътна полиция” в Кърджали, ще бъде използван за по-спокойната обстановка по пътя към ГКПП”Маказа–Нимфея”. Старши инспектор Велко Аврамов съобщи, че натовареността ще бъде голяма.

В тази връзка той припомни данни от юни м.г., когато средно на денонощие през „Маказа” са преминавали 3411 превозни средства. Техният брой за 24 часа през юли е бил 4208, а през август - 4678. Почти три пъти повече автомобили през 2018 г. са преминавали през Кърджали по посока от Хасково-Черноочене-Кърджали. Средно на денонощие през областния град през юли тогава колите са били 10 712 автомобила, а през август- 12 119 на 24 часа.
 
Натовареността на движението в областния град достига върхова точка през летните месеци. Международният път 1-5 за плажовете на Гърция е предпочитан не само от много българи, но от румънци, украинци и молдовци.
     
Решението за разтоварване на трафика през Кърджали е изграждането на обходен път.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай