Засилен трафик по пътищата в страната

КАТ въведе специални мерки за контрол

Засилен трафик по пътищата в страната | StandartNews.com

Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на трафика. Екипи на полицията са разположени на изходите на големите градове и по основните пътища в страната. На местата, където обичайно стават  задръствания, движението ще бъде подпомагано от полицейски екипи.

Особено внимание ще се обърне на тунела „Витиня” на автомагистрала „Хемус”. Заради ремонти движението ще се извърша двупосочно в едната тръба. Трафикът ще се подпомага от патрули на полицията. Ще се следи за шофиране в аварийната лента. От Пътна полиция напомнят, че при първо нарушение глобата е 1000 лв. и три месеца без книжка.

От петък е в сила и новата мярка за самоконтрол на шофьорите на тирове при спазването на забраната за движение. Нарушителите ще бъдат глобявани.

За следващите дни БДЖ осигурява над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Засиленото движение по пътищата започна още в петък - в края на последния работен ден. Обичайно – в посока Гърция по главен път Е-79, както и по магистралите „Тракия” и „Хемус”. На пост по пътищата са и новите тол патрули.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай