Как Стойчо натопи министър Банов

Вядял го, че пуши от лаптопа на Борисов

Как Стойчо натопи министър Банов | StandartNews.com

 

Стойчо Стойчев от Добрич стана известен на цяла България след като докара глоба на министъра на културата Боил Банов. Причината за акта, издаден от Регионалната служба – София,  е нарушаване на забраната за тютюнопушене по време на видоеконферентна връзка на министър-председателя с министрите.  

Стойчо Стойчев не познава министъра,  твърди той пред Пронюз - Добрич. Разказва, че в края на март една вечер в новините от 18 часа по БНТ 1 засякъл репортаж от заседание на Министерския съвет, което протичало онлайн. Кадрите били от кабинета на премиера Бойко Борисов. На бюрото му имало таблет, на екрана се виждали всички министри. Точно в центъра бил министър Банов, който пушил цигара.

Подадох сигнал до РЗИ и ме уведомиха, че са издали акт за административно нарушение, споделя Стойчо. В документа се посочва, че е констатирано нарушение на чл. 56 ал. 2 от Закона за здравето от Боил Банов – министър на културата, който пуши цигара в кабинета си.

Стойчо Стойчев обаче уточни, че това изобщо не означава, че са глобили министъра, тъй като той има право да обжалва акта и след като мине процедурата, чак тогава се издава наказателно постановление, което определя размера на глобата.

Министър Банов пък коментира новината с думите: “Какво да кажа, сгрешил съм. Аз лично се стремя да ги отказвам тези гадни цигари непрекъснато, но все не успявам. Може би пък това ще е повод да ги махна”.

Хората в Добрич са особено бдителни по отношение на пушачите. Преди пет години по време на заседание на организационния отдел на ДСБ с щаба на партията в Добрич Радан Кънев бе заснет да пуши в ресторант. Снимката бе направена от служител на ДСБ, а впоследствие публикувана в социалните мрежи. Тогава Кънев си посипа главата с пепел и поиска Регионалната здравна инспекция да го глоби. От РЗИ обаче отказаха, тъй като не глобявали по снимка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай