Заради простатата ставаш по няколко пъти през нощта?

Заради простатата ставаш по няколко пъти през нощта?  | StandartNews.com

Чудиш се защо през деня си изтощен, неработоспособен и с изразителна сънливост около обяд? До 1-2 позива за уриниране през нощта се приема за нормално. При увеличаване на броя им уролозите препоръчват преглед на простатата. Свързаното с възрастта увеличаване на размера й води до зачестяване на посещенията в тоалетната както през деня, така и през нощта. Освен това, под натиска на уголемената простата се намалява проходимостта на пикочния канал (уретрата) и уринирането се затруднява. В тежките случаи е дори на капки. Критичен момент е острата задръжка на урината, когато се налага поставяне на постоянен катетър, който освен че е неудобен, „отваря вратата" на инфекциите и допълнително възпалява жлезата. С намесата на специалист на МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД уринарните проблеми могат да бъдат овладени своевременно.

ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ В МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна или Стара Загора. Скринингът включва трите най-информативни изследвания за състоянието на жлезата: измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина и туморен маркер ПСА. Въз основа на резултатите от тях урологът назначава подходящата терапия според индивидуалното състояние на мъжа.

Лазерната хирургия на простатата с Тулиум 200 вата е максимално щадящият метод за справяне с проблема с впечатляващи следоперативни резултати. Лазерната система е четвърто, най-ново, поколение в технологично отношение и е с водещи показатели за мощност и прецизност. Големината на простатата вече няма никакво значение – с Тулиум 200 вата се изпаряват всякакви обеми по безкръвен и нетравматичен начин, при съкратено оперативно време. След операцията струята отново е мощна и непрекъсваща.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТАЗОВО ДЪНО В БЪЛГАРИЯ с висококачествени имплантивни материали в МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД. Неволното изпускане на урина освен че създава физиологични неудобства, въздейства депресиращо на страдащите. То ги подтиква към самоизолация и често ги асоциализира. В зависимост от причината, проблемът с времето може и да се задълбочи. Така, от изпускане на минимални количества урина отвреме-навреме, жената може да забележи увеличаване на честотата без възможност за контрол на изтичащата урина. За да може да се проведе адекватно лечение, е важно да се изясни на какво се дължи в анатомично отношение. Физическите упражнения за стягане на тазовата мускулатура, както и група медикаменти имат позитивно въздействие в начален етап. В случай че оперативното лечение е единствена алтернатива, миниинвазивната хирургия с имплантиране на биосъвместими материали се препоръчва като най-висок стандарт в терапията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай