Загина председателят на Националната транспортна камара

Инж. Койчо Русев почина вследствие на катастрофата

Загина председателят на Националната транспортна камара | StandartNews.com

Председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев е загиналият при катастрофата, която стана в пловдивското село Марково. Това съобщиха от дружеството, като публикуваха съобщение за кончината на Русев, който е и негов учредител.

По-рано от полицията в Пловдив съобщиха, че шофьор на 76 години е загинал при тежко ПТП около 10 часа в четвъртък сутрин. При спускане от стръмна улица автомобилът, който е управляван от инж. Русев се блъснал в масивна ограда на частен имот.

Той е починал на място, а спътникът му, на 39 години, е откаран в болница, с опасност за живота, предаде "Дарик".

Извършва се оглед на място за изясняване на причините за инцидента.

"Загубихме отличен професионалист, активен съмишленик, истински приятел с чисто сърце, винаги готов да бъде рамо до рамо в битка.

Казват, че няма незаменими хора, но има незабравими. Такъв ще остане за нас инж. Койчо Русев!", пишат неговите колеги от Националната транспортна камара.

Инж. Койчо Ресив е роден в ямболското с. Зорница през 1946 г. Завършил е Техническия университет – София, специалност "Двигатели с вътрешно горене и автомобили", както и Университета по национално и световно стопанство - София, специалност "Икономика на автотранспорта".

Създател е на Български транспортен холдинг АД и досега е Председател на Надзорния съвет на дружеството. Носител е на Орден "Народна република България" – І степен, както и на много други отличия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай