Задържаха полицай в Сандански. Причината

По заповед на директора на МВР-Благоевград срещу униформения започва дисциплинарно производство

Задържаха полицай в Сандански. Причината | StandartNews.com

Полицай от Сандански бе задържан, а срещу него бе образувано дисциплинарно производство със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград, за закани с убийство към бившата му съпруга и дъщеря им, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Срещу 44-годишния мъж е подаден сигнал, че на 3 август в хотелски комплекс в гърменското село Балдево е отправил вербални закани с убийство към бившата си съпруга и дъщеря си. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването се води под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград.

От държавното обвинение уточняват, че деянието е извършено при условията на домашно насилие и е могло да предизвика основателен страх за осъществяването му у майката и дъщерята.

Към настоящия момент са разпитани свидетели и се събират доказателства, а на униформения е повдигнато обвинение. С постановление на прокурор обвиняемият К.П. ще остане в ареста за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка а неотклонение "задържане под стража".

"Дисциплинарната комисия предстои да събере доказателства за действията на полицейския служител, които са извършени в извън работно време. Аз ще взема решение за дисциплинарно наказание на база предложението на комисията. Няма как да остане на работа в МВР полицай със следствено дело", заяви пък директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Кандев. 

По информация на местния в. "Струма" арестуваният униформен е Костадин Попов от Сандански. На 3 август той бил в отпуск и завел двете си деца на почивка в хотелския комплекс в Балдево. Там обаче започнал да им вдига скандали и не им давал да се обадят на майка си, с която е разведен.

Жената все пак успяла да изведе децата си от комплекса, но Попов отправил заплахи за живота й, както и се заканил с убийство на дъщеря си.

Костадин Попов има предишни дисциплинарни наказания заради агресивни прояви и скандали, в това число и с чужденци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай