За всички граждани. МВР предоставя нови услуги

Те са електронни

За всички граждани. МВР предоставя нови услуги | StandartNews.com

Нови 20 електронни административни услуги ще се предоставят от вътрешното министерство. По този начин общият брой на електронните административни услуги на ведомството ще достигне 74, съобщи МВР.

Освен въвеждането на новите услуги, ще бъдат подобрени и улеснени процесите по заявяването и обработката на съществуващите. Очаква се това съществено да намали административната тежест за хората и бизнеса.

С надграждането на системата потребителите ѝ ще могат да проверяват своите връчени и невръчени фишове, наказателни постановления или споразумения и да ги заплащат онлайн без начисляването на допълнителни такси. За улеснение на ползвателите, тези справки ще могат да се правят по различни критерии – ЕГН, номер на лична карта или свидетелство за управление.

Предвидена е възможността гражданите да могат да попълват и подават по електронен път декларация за изгубени, откраднати, повредени и унищожени документи за самоличност.

Към момента се извършват тестове на системата и е необходимо технологично време до въвеждането в експлоатация на пълната функционалност на надградените услуги. До приключването им са възможни временни неудобства при работа с Портала за електронни административни услуги на вътрешното министерство, уточняват от МВР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай