За първи път у нас! Чешми за безплатна минерална вода в Албена

Захранват се от естествените минерални извори в комплекса

За първи път у нас! Чешми за безплатна минерална вода в Албена | StandartNews.com

Чешми за безплатна минерална вода бяха монтирани във ваканционно селище “Албена”. Те са разположени в три различни точки - до Културно-информационния център и на плажната алея пред хотелите Maritim Paradise Blue 5* и Laguna Beach 4*. Захранват се от естествените минерални извори в комплекса, като до всяка има поставена информационна табела, съобщаваща на четири езика състава на водата, както и полезните й свойства.

“Трите сондажа са с годишен капацитет от 2 млн м³ и с потенциал за бутилиране. Това ни дава възможност да инсталираме чешми за питейна минерална вода, водещи до намаляване на използваната пластмаса от гостите на комплекса. Системи за безплатна минерална вода са монтирани също в хотелите и ресторантите на Албена”, коментира Красимира Стоянова, директор на “Албена Тур” и мениджър “Устойчиво развитие и зелен преход” във ваканционното селище.

Изворната вода в Албена се характеризира като хипотермална, минерализирана, хидрокарбонатно-калциево-магнезиева. Това, съчетано с наличието на хидрокарбонатни, калциеви и магнезиеви йони, както и на метасилициева киселина, й придава уникални лечебно-профилактични свойства. При външна употреба оказва благоприятно въздействие върху централната и периферната нервна система и опорно-двигателния апарат. При питейно балнеолечение повлиява добре проблеми на стомашно-чревния тракт, жлъчно-чернодробната и бъбречно-отделителната система. Няма натрапчива миризма или силно изразен вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай