За първи път! Пускат влакове на два етажа

Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване

За първи път! Пускат влакове на два етажа | StandartNews.com

БДЖ ще се сдобие със седем двуетажни влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от министерството на транспорта.

ВИЖ ОЩЕ: Купуваме мотриси на два етажа

Министърът в оставка е подписал решението за избор на изпълнител за доставката на двуетажните влакове.

Обществената поръчка е била спечелена от полската фирма “Stadler Polska Sp. z o.o.”.

Влаковете ще струват около 350 млн. лева и по договор трябва да бъдат доставени до 26 месеца. Предстои в законоустановените срокове да бъде подписан и договорът с избрания изпълнител.

Паралелно с това започват и преговорите с испанската компания „Patentes Talgo SL” за доставката на 20 push-pull влака, а обществената поръчка за доставка на 35 електрически мотрисни влака предстои да бъде възобновена на етап подаване на оферти, допълват от Министерството на транспорта.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 3 седмици

Чудесна новина! Аз съм наистина положителен човек. Пускат ги двуетажни за да има място къде да се видят арабските цигани с чалмите, бурките и забрадките. Да са ни честити двуетажните. Замазват ни очите с дребни иновации да си мислим че правят нещо добро докато реално доубиват държавата. Да живее България и населяващите я Български простаци дето ще им вземат държавата под носовете докато те се возят в двуетажните, играят уин-бет и се бият по футболните стадиони.

Откажи