Времето ще ни побърка. 40 градуса, но и бури

Неделята ще е слънчева и гореща с температури следобед между 31 и 36-37 градуса

Времето ще ни побърка. 40 градуса, но и бури | StandartNews.com

Времето в първите дни на август ще ни побърка. Ще видим всичко в рамките на една седмица – и 40 градуса, и нови летни бури.

ВИЖ ОЩЕ: 4 адски дати през август. Всичко се променя

Неделята ще е слънчева и гореща с температури следобед между 31 и 36-37 градуса. В часовете следобед по планините на Западна България облачността ще е по-плътна с потенциал за слаби превалявания.

ВИЖ ОЩЕ: Големи изненади с времето през август. Мор и гръмотевици

През нощта и в понеделник над страната ще преминава студен атмосферен фронт – първо в Северозападна, после в Централна и Източна България ще се оформят гръмотевични процеси с локални, временно интензивни валежи, резки пориви на вятъра и градушки. Дневните температури в понеделник ще достигнат следобедни стойности между 28 и 33 градуса.

В хода на следващата седмица времето ще е типично лятно – с температури между 32 и 37 градуса. Към края на периода в традиционно горещите точки на страната около 40 градуса.

Едва в края на следващите почивни дни се очертава да премине още един студен атмосферен фронт, отново с мощна гръмотевична активност, по-силен северозападен вятър и градушки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай