Времето се променя. До часове ни удрят дъжд и гръмотевици

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°

Времето се променя. До часове ни удрят дъжд и гръмотевици | StandartNews.com

Облачността днес ще се задържи предимно значителна, след обяд над Западна България - купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони - придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°, малко по-ниски по високите западни полета, в София - около 20°. През нощта валежи ще има и в Източна България.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд в масивите от Западна България - купеста и купесто-дъждовна. Там ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите части временно силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици; има повишена вероятност след обяд на отделни места явленията временно да са интензивни. Вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт. Ще започне захлаждане. В четвъртък, с ориентиране на вятъра от север-североизток, ще продължи да прониква хладен въздух. Отново на много места ще има валежи, на отделни места и гръмотевици. През следващите дни до края на седмицата в часовете преди обяд облачността временно ще се разкъсва и ще намалява, но след обяд, в петък и в неделя над източната половина от страната и планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В събота валежи ще има и в Западна и Централна България, но вероятността за гръмотевична дейност е по-малка. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен; в Източна България по-често ще е умерен, от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица вятърът чувствително ще отслабне. Въздушната маса над страната остава неустойчива и условията за валежи и гръмотевици се запазват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай