Времето се променя до часове! Къде ще грее слънце и къде ще вали сняг

Дневните температури ще се повишат

Времето се променя до часове! Къде ще грее слънце и къде ще вали сняг | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък облачността от северозапад ще продължи да намалява и след полунощ над по-голямата част от страната ще преобладава разкъсана висока облачност., която в много райони ще намалее до ясно време.

Повече облаци се очакват над Южна и Източна България и на отделни места ще превалява дъжд. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина до обяд ще има условия и за мъгли или ниска инверсионна облачност.

Минималните температури ще са между минус 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 4°С. Малко по-високи, по Черноморието - до 5-6°С

През деня ще преобладава разкъсана висока облачност, но ще имаме и повече слънчеви часове, над Западна и Централна България, пише "Метео Балканс". Слаби валежи от сняг се очакват в Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър от северозапад, в Източна България от север.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 7° и 10°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  - до 11°С-13°С.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай