Времето се обръща. Идва голяма изненада

Идва захлаждане

Времето се обръща. Идва голяма изненада | StandartNews.com

Времето се обръща. В средата на седмицата предстои голяма изненада. Идва захлаждане.

Седмицата започва горещо. В 21 области на страната е обявен жълт код за предупреждение за горещо време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за горещо време е обявен в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Благоевград и Кюстендил.

Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 34°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Във вторник ще бъде все още горещо с максимални температури между 33° и 38°. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Сутринта в цялата страна ще бъде слънчево. По-късно след обяд и през нощта срещу сряда над Западна България, а в сряда над Северна България и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, ще има условия и за градушки.

В сряда от северозапад ще прониква относително хладен въздух, ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

Максималните температури ще са от 26°-27° в северозападните до 36°-37° в югоизточните райони, където все още вятърът ще бъде от юг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай