Времето остава топло. Кога идат дъждът и гръмотевиците?

Максималните температури ще са между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София - 20°

Времето остава топло. Кога идат дъждът и гръмотевиците? | StandartNews.com

Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Има условия и за градушки. Североизточният вятър ще се усили, в източните райони ще е умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 20°.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по северното крайбрежие с превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

През следващите дни преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. В петък и през почивните дни има повишена вероятност на повече места в цялата страна да има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Във вторник вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток, в сряда в Западна и Централна България ще стихне. Дневните температури ще се повишават бавно, максималните в петък и събота ще са между 23° и 28°, а в неделя отново слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай