Времето още се затопля, но до часове идат облаци и дъжд

Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°

Времето още се затопля, но до часове идат облаци и дъжд | StandartNews.com

Преди обяд ще бъде предимно слънчево, по-значителна ще е облачността над източните райони, почти без валеж. В сутрешните часове на места из страната видимостта ще бъде намалена. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Южна България и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в сряда, главно в планинските райони в Западна България, в четвъртък и петък на повече места в страната, ще превали и прегърми. В петък и през почивните дни се повишава вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът в сряда за кратко ще е от юг, слаб, през следващите дни отново ще е от североизток, до умерен. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните в петък ще са между 23° и 28°, през почивните дни ще се понижат с 2 до 4 градуса. В началото на следващата седмица краткотрайни следобедни превалявания ще има главно в югоизточната половина от страната. Максималните температури ще са между 19° и 24°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай