Петък,

Времето ни готви капан. Заплахата

От: СТАНДАРТ -
9928
Времето ни готви капан. Заплахата
A
A
A

Пореден капан ни готви времето. Код за опасни валежи има за 11 области на страната утре. На места обилните снеговалежи продължават. По планинските проходи и в североизточните райони ще бъде с условия за виелици и навявания, съобщават синоптиците.

За събота жълт код важи за почти всички области на Североизточна България - именно за навят сняг. Във високите части на планините има и значителна лавинна опасност.

Най-много сняг вали около Смолян и в Северозападна България, а в столицата през целия ден имаше слаби превалявания.

В страната повече от 700 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. В София на терен са 140 снегорина.

Магистралите, второкласните и третокласните пътища в софийска област се обработват превантивно, в готовност са 297 машини.

В Смолянска област заради многото сняг остава ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и тежкотоварни автомобили през проходите „Рожен“, „Превала“ и „Троян – Кърнаре“.

90 от 297 машини са почиствали магистралите и пътищата в Софийска област. Най-много сняг има на Искърското дефиле и при прохода „Петрохан“.

Развълнувани местни жители се замеряха със снежни топки Много сняг наваля и в района на връх Шипка. Кадри в социалните мрежи показват, че районът е трудно проходим.

Проходът „Предела“ е отворен, и почистен, днес обаче шофьорите бяха затруднени от гъста мъгла.

Освен мъглата по пътя от Банско към „Предела“ изненада бяха и излезли крави на пътя. Наложи се шофьорите да слизат от колите, за да ги гонят от пътното платно.

Заради снега движението на моста Гривица посока Русе също беше спряно.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com