Въоръжени полицаи, скенери и опашки за шалчета в Пловдив

Центърът вече се задръсти от желаещи да видят церемонията за откриването на Европейската столица на културата

Въоръжени полицаи, скенери и опашки за шалчета в Пловдив | StandartNews.com

Центърът на Пловдив е под пълна полицейска блокада броени часове преди церемонията за откриването на Европейската столица на културата 2019 година.  Тежко въоръжени полицаи и жандармеристи обикалят по площада, а подстъпите към него са затворени. Желаещите да стигнат до Вавилонската кула, както стана известна 30-метровата платформа, минават през КППП-та, където има скенери и металодетектори. Избирателно се проверяват чантите на прииждащите пловдивчани и гости на града, пишат "Марица" и Трафикнюз.  

Мъж с обемиста найлонова торбичка привлече вниманието на полицаите на едно от КПП-тата до Пощата. Той веднага бе дръпнат настрани за проверка. Оказа се, че в багажа му има тенджера и стенен часовник. Това предизвика смях сред хората, а съмнителният зрител бе допуснат вътре.

Поне 100 души са се строили на опашка пред пункта до Централна поща, където ще бъдат раздавани шалчета и одеяла с логото "Пловдив 2019". Пловдивчани са се наредили и пред другите два пункта, които се намират срещу хотел Тримонциум и в близост до Голямата базилика. Там те чакат търпеливо в продължение на повече от час, предава репортер на Trafficnews.bg.

Пунктовете ще отворят врати точно в 18:00 часа. Въпреки това гостите на събитието са решили да "запазят" мястото си отрано, за да са сигурни, че ще успеят да се стоплят при очакваните -4 градуса тази вечер. 

От общинската администрация са поръчали 12 000 одеяла и 15 хиляди шала. От специалните наметки има различни цветове.

 Фото Трафикнюз

 

Междувременно плакати с логото "Пловдив 2019" се озоваха и върху всички магазини в центъра на Пловдив. Служители и собственици на търговски обекти станаха съпричастни към кампанията, стартирала под мотото #Заедно, като поставиха слогата на видно място на витрините си.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай