Водно бедствие в Георги Дамяново. Има наводнени къщи

В последните дни нивото на язовир "Огоста" край Монтана се покачва

Водно бедствие в Георги Дамяново. Има наводнени къщи | StandartNews.com

За времето от 8:30 часа на 3 юни до 8:30 часа на 4 юни в Монтанско са паднали обилни валежи, съобщи дежурният в Метеорологичната станция в Монтана.

 

Най-много дъжд в област Монтана през тази нощ е паднал в село Говежда в община Георги Дамяново - 97,2 метра на квадратен метър. В Берковица, където на 1 юни се изля порой и наводни къщи в квартал "Раковица" и близкото село Бързия, през нощта са паднали 82,5 литра на квадратен метър. В Чипровци валежите са 64,3 литра на квадратен метър, в село Долно Церовене - 54,2 литра на квадратен метър, във Вършец - 37,9 литра на квадратен метър.

В много от селищата в област Монтана за три дни са изпълнени и преизпълнени месечните норми за валежи през юни, посочи дежурният метеоролог.

Областният управител на Монтана Валери Димитров каза за БТА, че въпреки обилните валежи в последните четири дни, е радващо, че в региона няма пострадали и бедстващи хора. Той даде отлична оценка на работата на екипите на общините, на пожарната, на Областното пътно управление, на ВиК-Монтана и на доброволците, които четири дни работят в засегнатите от стихията участъци и не са допуснали по-голямо наводнение на нито едно място благодарение на бързо отпушване на дерета и отводняване на ниски участъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай