Внукът на Костов - успешен бизнесмен. Върви ли по стъпките на дядо си СНИМКИ

Как се развиват наследниците на бившия премиер

Внукът на Костов - успешен бизнесмен. Върви ли по стъпките на дядо си СНИМКИ | StandartNews.com

Какво се случва с наследниците на първите хора в България от времето на прехода?

Най-големият внук на Иван Костов, който е кръстен на него, вече прави шеметна кариера. През този май Иван-младши ще навърши 21 години, но предвид крехката си възраст вече е успешен предприемач, при това не в България. Наследникът на Командира е основал своя собствена фирма в Порвоо, Финландия. Градчето се намира на 50 км от столицата Хелзинки и буквално на брега на Балтийско море. Там Иван живее самостоятелно в свое собствено жилище, а майка му Мина – голямата дъщеря на бившия премиер, също е в скандинавската държава. Тя обаче от години се е установила в друг град – Темпере, който е на 2 часа път от Порвоо, пише вестник Ретро.

21-годишният младеж и по-малкият му брат заминаха за Финландия с майка си отдавна, малко след като тя се раздели с техния баща Георги Христов. Някогашният бизнесмен и Мина се разведоха още през 2010 г. след повече от 10 години семеен живот. След краха на брака им се заговори, че бившият зет на Костов е фалирал и е станал чистач, но впоследствие стана ясно, че всъщност е започнал да върти фирма за професионално почистване.

Мина и децата ѝ рядко се прибират в България. Най-често това се случва през лятото за по няколко седмици. Във Финландия тя имаше втори брак, отново с българин, с когото обаче живяха твърде кратко като семейство и се разведоха.

Внуците на Костов никак не обичат медийното внимание и са далеч от актуалните сред младежите социални мрежи, но са фокусирани изцяло върху бъдещето и кариерите си. Големият Иван вече жъне успехи като бизнесмен в сферата на онлайн търговията, отдал се е на ергенски живот и няма сериозна приятелка до себе си.

Ето го тайния внук на Иван Костов - 2

По-малкият му брат Виктор все още учи и живее в дома на майка си.Самата Мина също е собственичка на империя от фирми за милиони в България. Забогатяването на командирската щерка започва в началото на 2013 г., когато тя се сдобива с първия си бизнес за консултантски услуги, а към днешна дата участва в управлението на 4 дружества, които притежават изключително скъпи имоти. Работните си дела тя дирижира дистанционно от Финландия, но по-малката ѝ сестра Яна все още съжителства с техните родители. Тя обитава етаж от къщата на баща си Иван и майка си Елена заедно с италианския си съпруг Алесандро Мерлини и тяхната дъщеричка.

Имението на Костови се намира в елитния столичен квартал „Драгалевци“. Внучката на бившия премиер има привилегията да се радва на ежедневното внимание на своите баба и дядо за сметка на по-големите си братовчеди, които са в чужбина. Двете щерки на Костов обаче продължават да са изключително близки и сплотени въпреки разстоянието.

Внучките на Луканов – красавици с невероятна съдба. Първи снимки 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай