Внимание! 2022 г. идва с опасен вятър

Времето ще е топло, температурите - пролетни

Внимание! 2022 г. идва с опасен вятър | StandartNews.com

С опасен вятър на много места в страната идва Новата 2022 г.

За 1 януари 2022 г. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за силен вятър от запад-северозапад, със скорост от 14-19 метра в секунда, в десет области в страната.

Бури ще има във Видин, Монтана, Враца, София-област, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Габрово и Велико Търново.

През първия ден от новата година облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините - по-често значителна, но без съществени валежи. Ще е ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен, вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София - около 12 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд - предимно значителна. Само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В неделя вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай