Влакът София-Истанбул тръгва, ето колко струват билетите

В средата на нощта, на границата пътниците трябва да излязат от влака с целия си багаж

Влакът София-Истанбул тръгва, ето колко струват билетите | StandartNews.com

Международният влак, който пътува между София и Истанбул, ще потегли днес от Централната софийска гара в 18:30 ч., пише money.bg. 

Това стана ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон.По разписани влакът ще пристигне утре (27 април) в крайната си дестинация Халкали (Истанбул) в 05:34 часа.

Международният влак от Халкали потегли снощи в 21:40 ч. и пристигна на Централна гара София в 09:35 ч. 

Този влак ще се движи в състав от спални вагони и вагони за седящи, като от 2-ри юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Халкали (Истанбул).

Цената на билета е 19 EUR плюс добавка от 10 EUR за кушетка с 4 места или 15 EUR за спалня с 2 легла, пише в информационния портал rail.cc. Частното спално отделение за един пътник е 28 EUR плюс добавка от 35 EUR.

В средата на нощта, на границата пътниците трябва да излязат от влака с целия си багаж и той да мине през рентгенов апарат.

Cтaнциятa зa пpиcтигaнe e Иcтaнбyл Xaлĸaли, ĸoятo ce нaмиpa нa 25 ĸилoмeтpa извън иcтopичecĸия цeнтъp нa гpaдa. C ĸpaйгpaдcĸи влaĸ Mapмapaй в пocoĸa цeнтъpa нa гpaдa, ce cтигa дo cтapaтa жeлeзoпътнa гapa Ѕіrkесі в Иcтaнбyл.Teзи ĸpaйгpaдcĸи влaĸoвe ce движaт нa вceĸи 15 минyти c цeнa нa билeтa пoд 2 ЕUR. Bpeмeтo зa пътyвaнe e 35 минyти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай