Вижте как да се свържете с близките си във Франция

Вижте как да се свържете с близките си във Франция | StandartNews.com

Във връзка с нападението в Ница посолството на България в Париж предоставя телефони за контакт. От тях може да се възползва всеки, който има близки и познати в района на инцидента и се притеснява за тях. 

Всички, които нямат контакт с близките си, могат да се свържат с дежурния в посолството ни в Париж на телефон 0033/1-45-51-85-90.

"Нашите сънародници в региона са изключително добре организирани, съществува много добре функционираща фейсбук група, хората се преброяват, проверяват се", обяви пред bTV посланикът ни за Франция Ангел Чолаков.

За момента е ясно, че при кървавия акт в Ница леко е пострадал един българин, а от над 10 000 в региона само за двама все още не е установено къде се намират.

„Това, което се случи в Ница, трябва да се види през призмата на дълбоката символика на 14 юли. Франция е страната фар, страната символ на свобода, демокрация, нетърпимост към всякакви форми на насилие", посочи дипломатът.

По думите му, вчера вечерта десетки хиляди парижани и гости на града са излезли по улиците за националния си празник и за първи път от много време напрежение не се е усещало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай