Витанов със смразяващ сценарий за Украйна

Обръчът около Бахмут се затяга, предупреди математикът

Витанов със смразяващ сценарий за Украйна | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната към днешна дата. 

Ето какво написа специалистът в профила си във Фейсбук: 

"Обръчът около Бахмут се затяга. Месомелачката там работи на пълни обороти. Руската армия напредва в територии, богати на природни изкопаеми. Цел - оставяне на Украйна без съществени залежи на въглища и други природни изкопаеми. Ако бъде оставена и без излаз на море, то с развитата индустриална Украйна, каквато беше по времето на Съветския съюз, ще бъде свършено.

Западната помощ? Точно изчислена, за да държи пациента жив на системи, но да не предизвиква ядрена война и директна конфронтация на НАТО с Русия. Винаги съм ви казвал - американците могат да смятат. Но да не се заблуждаваме - имаме прокси война между Русия и НАТО и утилизацията на украинската армия е инструмент в ръцете на НАТО за отслабване на Русия. Утилизира се и украинската инфраструктура. Освен масовото използване на дронове - камикадзе се очаква руската армия да започне да използва дронове за многократна употреба. Също масивно.

Пропагандата? Силно аматьорска, но върши работа. Десетки милиарди текат към Украйна. Как беше класиката? Имал си бол пари, платил си, нали така. А насреща какво има? Нищо? реализирани национални интереси, тоест допълнителни ползи за народа? А-а-а-а, тук таме някой от оръжейните предприятия взел допълнителен бонус. Слагаме го в графата - опапано от инфлацията. Светлото бъдеще на българина? И то - опапано от инфлацията."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай