Витанов рязък. С опасно предупреждение

Вие също сте фактор и помислете добре, написа той

Витанов рязък. С опасно предупреждение | StandartNews.com

Професор Витанов излезе с последна прогноза.

Днес ще съм по-кратък, защото имам доста работа.1. Обстановката се развива според очакванията. А те както знаете са: настъпление на Омикрон към нови рекорди в броя на регистрираните случаи на ден, но никакви чудовищни бройки като 60 000, 70 000 или 100 000 случая на ден.Днес е почти 10 000. Да питам крякащите юрдечета, които ми се подиграваха, когато потвърдих това число, което един колега каза първи: Е какво стана юрдечета мои. Колко са случаите днес? Сега крякайте срещу другата ми прогноза:- ще надминем 1 милион регистрерани случая.

- ще надминем 33 500 починалиНали това беше песимистичната ми прогноза. Докога ще може да крякате по нея - до 19 март, когато се навършват 2 години, откакто бях поканен да правя анализи и прогнози за пандемията. Сега си крякайте, аз ще говоря на 19-ти март.2. Знаете прогнозата ми още от началото на ноември, че Омикронът ще има нужда да се бори 3-4 седмици да стане доминантен. Ако помните, моята система за ранно предупреждение го засече на 23-ти декември миналата година. Оттогава минаха 26 дни. Напомням - 4 седмици са 28 дни.

3. Базовото репродуктивно число днес е 1.37. Ето, Омикронът се манифестира. Базата обаче е висока, тъй, че твърде големи стойности на това число не се очакват. Но е над 1.3, а както знаете, опасно е да седи 2 седмици така.4. Данните за смъртността. Тя е в рамките на очакваното. Омикронът още не се е развихрил. Делта вариантът още го има, а той е доста смъртоносен. По прогнозите пиша 75 - 85 на ден средно за следващите дни.

4. Данните за смъртността. Тя е в рамките на очакваното. Омикронът още не се е развихрил. Делта вариантът още го има, а той е доста смъртоносен. По прогнозите пиша 75 - 85 на ден средно за следващите дни.

5. Имаме дифузно разпространение на вируса във всички области. Това е, което ни чака да края на месеца

6. Виждате, че Омикронът е силно разпространен, но не във всички области. Пожарът гори с различна интензивност на различните места. Има области където гори силно и такива, където гори доста по-слабо. Като се засили горенето в тия последните области, в тия първите доста ще е изгоряло. При тази ситуация вероятността за суперпожар намалява с всеки изминат ден, в който нещата остават така.

7. Заетостта на леглата. Опитвам сед а обясня, че не се следи само факторът заетост на интензивни легла. Не се разбира. Добре, от утре ще пусна нова картинка, та да видите, че се следят и други фактори. Мултифакторен анализ - запомнете това.

8.. Вие също сте активни елементи в системата и може да влияете върху ситуацията. Помислете си - имате ли интерес от тотален локдаун? Всеки 3 дни в страната се произвежда БВП за около милиард лева (че и повече). Всеки ден без локдаун е златен за цялата страна. ПАЗЕТЕ СЕ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАЙТЕ, НЕ СТИГАЙТЕ ДО БОЛНИЦА. Хем ще сте здрави, хем няма да има и локдаун.

ГЛЕДАЙТЕ СИ ИНТЕРЕСА! ТОВА Е МОЯТ ПРИЗИВ.Тъй че, пазете се, бъдете здрави, не се разболявайте, не стигайте до болница. Тогава няма да има и тотален локдаун. Повярвайте ми, с ум и разум ако действаме, може да ни се размине. Каквото си го направим, такова ще е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай