Виктор Николаев си намери майстора! Драматичен въпрос

Какво каза Деница Сачева за Гешев

Виктор Николаев си намери майстора! Драматичен въпрос | StandartNews.com

Виктор Николаев притисна Деница Сачева с питане дали ГЕРБ са готови да сменят Иван Гешев. Журналистът зададе директно този въпрос няколко пъти, но така и не получи конкретен отговор, тъй като Сачева се изказа дипломатично.

Гешев не е избран от политическа партия ГЕРБ, а от съдебната система и не може да бъде сменен по политически причини. Не само Гешев, който и да е. Това е смисълът на съдебната система, да има независим главен прокурор, който да е независим от политическите партии, каза Сачева. 

Съдебната реформа не се прави, за да се смени главния прокурор. Както реформата в КПКОНПИ не се прави, за да бъде Бойко Рашков нейн шеф. Това е абсурдно предложение, при положение че говорим за независими хора, за хора, които са без политически пристрастия.

Господин Рашков не е такъв, той очевидно изпълни политическа поръчка, но той получи и съответно своята оценка от избирателите, защото знаете че той загуби изборите. Така че нека да не говорим за различни личности, а какво представлява съдебната система, каква ще бъде тя, и за принципи и действия, каза още Деница Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай