Виктор Николаев изумен! Кой прави пари на гърба му

Водещият предупреди за опасна лъжа

Виктор Николаев изумен! Кой прави пари на гърба му | StandartNews.com

Нелегитимни сайтове експлоатират имената на Виктор Николаев и Мира Иванова за продажба на лекарства срещу високо кръвно и за подобряване на зрението.

„В интервюта, които никога не сме провеждали, се разказва за известни лекари, които хвалят свойствата на тези продукти, като дори убеждават потребителите да спрат настоящата си терапия, за да я заменят с тях. Препаратът, за който тази наша зрителка ни пише, е с претенции, че лекува хипертония. А невероятните му свойства разкрива кардиохирургът проф. Димитър Николов в ефира на "Здравей, България"

На страницата ни обаче нашата зрителка не успяла да открие нито текста от линк, на който попаднала в социалните мрежи, нито видео към него. Защото всичко написано в него, е лъжа. Това е имитация на цяло интервю, каквото не се е правило. Вижда се, че сайтът е с някакъв странен адрес - това не е сайтът на NOVA, но ако човек не бъде достатъчно внимателен, може да се заблуди“, разказа водещият Виктор Николаев в студиото на „Здравей, България“. 

„Не вярвам, че може да има такива наглеци. Аз съм сърдечен хирург, а да рекламирам лекарства, още повече да казвам на пациентите, да препоръчвам да си спират терапията, която е дадена от специалисти, просто нямам какво да кажа. Отговорът на въпроса дали това може да бъде опасно е „Разбира се!“, коментира проф. д-р Димитър Николов, от Клиника по кардиохирургия, Acibadem City Clinic УМБАЛ-Токуда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай