Видеоигрите побъркват младите хора

Освен това ги лишават и от секс

Видеоигрите побъркват младите хора | StandartNews.com

Имаше време, когато младостта беше синоним на непринуден секс. За колежаните забиването на мацки наоколо обикновено вървеше ръка за ръка с първия вкус на живот далеч от дома.

Сега ново проучване установява, че времената се променят и това няма нищо общо с пандемията от коронавируса. Изследователи от университета Рутгерс казват, че по-малко млади хора правят спонтанен секс.

Но какво движи това по-резервирано поведение, задава въпрос „Стъди Файндс“. Отговорът е - по-малко пиене и повече видеоигри. Авторите на изследването добавят, че тенденцията е еднаква както при мъжете, така и при жените, отбелязва Монитор.

Друга голяма обществена промяна, която допринася за “оставането на сухо“, е фактът, че все повече хора живеят у дома. От 2007 до 2017 г. изследователите установяват, че броят на мъжете на възраст между 18 и 23 години, които правят небрежен секс през даден месец, е спаднал от 38 на 24 процента. За младите жени този брой е спаднал от 31 на 22 процента.

Най-големият фактор, движещ спада и при двата пола, изглежда е намаляването на консумацията на алкохол. Това важи особено за младите мъже. Изследването установява, че по-малкото пиене води до една трета от спада на сексуалната активност през тези десет години.

В същото време нарастването сред младите мъже на популярността на видеоигрите, обяснява 25 процента от промяната в поведението им. Екипът добавя, че увеличението на младите мъже, живеещи с родителите си, представлява малко над 10 процента от спада в случайния секс.

Просто казано, изследователите казват, че младите възрастни „остават деца“ за по-дълги периоди от живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай