Вече функционира буферният паркинг край Хасково

Опашката от тирове е намаляла значително

Вече функционира буферният паркинг край Хасково | StandartNews.com

Вече функционира буферният паркинг край Хасково, изграден на бившето летище „Узунджово“. Обособяването на зоната като тир-паркинг се наложи след като цяла седмица на българо-турската граница се образува 50-километрова колона от камиони. Първите 67 тежкотоварни автомобили са докарани с конвой.

При осигурени санитарно-битови условия шофьорите ще изчакват докато им дойде редът за преминаването си през граничния пункт. След престоя в Узунджово, тировете ще бъдат ескортирани до граничния пункт "Капитан Андреево".

Днес колоната от тирове на българо-турската граница е намаляла до около 7 километра.

На временния паркинг пристигнаха под конвой първите ТИР-ове - те са турски. Ситуацията е нормална. Вече има тоалетни, вода и осветление. Зоната се контролира от МВР. Шофьорите на камиони обаче не могат да напускат паркинга.

Кметът на Хасково Станислав Дечев: "Не бих допуснал чуждестранни граждани да идват и да се разхождат в града безконтролно. Именно паради тази причина предоставих имота на пътната агенция, които да го стопанисват, отделно МВР да го охраняват. Получих пълните уверения на държавата, че всички шофьори ще бъдат само тук, ще влизат под конвой и ще излизат с конвой, а по време на престоя ще бъдат охранявани за да не напускат. Българската агенция по безопасност на храните отговаря да докарат фирми, които имат лицензи за кетъринг, за да могат да предоставят само и единствено пакетирана храна".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай