Събота,

Вдовицата на пилота герой: Безумие след безумие. Докога?

От: СТАНДАРТ -
655
Вдовицата на пилота герой: Безумие след безумие. Докога?
A
A
A

Нов гневен пост публикува във Фейсбук вдовицата на пилота герой Валентин Терзиев Димитрина Попова. Терзиев загина по време на учение, след като при нощни маневри изтребителят му МиГ-29 падна в морето край Шабла. Димитрина Попова продължава да търси виновните за трагедията в нощта на 9 юни.

"Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър Панайотов. Вече няма значение и височината на пускане на мишената, височината на елиминиране на целта, както и нарушените мерки за безопасност (и това е ясно). Нещата са много по-мащабни, далеч по-опасни и засягат доста по-високи етажи от командването", написа Димитрина Попова във Фейсбук.

"Кой допусна пилотите ни до участие в това учение с по 1 стрелба годишно (почти сигурно е, че същата подготовка имат и останалите военни формирования). И още по-далеч: Кой беше този "болен мозък", който реши да провежда такова мащабно, съвместно учение само на база изготвени документи, без да си подготви подчинените и каква беше крайната цел, че при този смъртен случай не ни става ясно? И защо два дни преди Шабла-2021 се "тупаме по гърдите", а два дни след инцидента се скатаваме в "миши дупки" и се крием зад разследването? Защо няма нито един от организаторите да излезе с чест и да даде отговори? А оставят Вас, мин. Панайотов да говорите пред обществото празни приказки, на които никой не вярва. Безумие след безумие! Докога?", пита в заключение жената.

Черната кутия на изтребителя бе открита, но тя не даде отговори, защото се оказа повредена – разхерметизирана и с прекъснат кабел. Кабинетът търси производителя на кутията, за да може да бъдат извадени данните от нея.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички