Васко Кеца платил 650 000 лв. данъци

Това е само за последните девет години

Васко Кеца платил 650 000 лв. данъци | StandartNews.com

"Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза, че сме били емоционални, не сме си плащали данъците и не сме се самоосигурявали, което не е вярно". Това каза в предаването "Лице в лице" певецът Васил Найденов, за когото преди дни от културното ведомство обявиха, че е награден с най-високото отличие в културата - огърлие "Златен век".

Певецът обясни, че за 9 години - от 2010 до 2019 г., е платил близо 650 000 лв. данъци и осигуровки.

По думите му от НАП са го проверявали няколко пъти.

"От тази гледна точка може би не са информирали както трябва министър Банов. Затова и бях длъжен да го разкажа и това не важи само за мен. Нека хората да не остават с грешни впечатления, че сме миропомазани и не си плащаме данъците", каза още Васил Найденов.

Плащахме и данък обществено осигуряване, който до 1979 г. беше 20%, от 1980 г. - 30%, а от 1991 г. - 35%. Всичко това, като го пресметнеш, се оказва, че си плащал над 50% данъци", разказа големият български певец.

По отношение на ситуацията около коронавируса Васил Найденов сподели, че няколко месеца не е излизал от вкъщи, тъй като попада в рисковата група. Той призна, че е изпитвал лек страх.

"Това беше страх за цялото човечество, защото видях колко смъртни случаи има. Като че ли има периоди, които карат човечеството да бъде малко по-добро. Цената за тази бездуховност обаче е жестока, но хората понякога трябва да преосмислят това, което се случва. Това, според мен, е и причината да настъпват такива катаклизми. Това ни направи по-добри", допълни певецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай