Варненци играят в "София" и Сатирата

Варненци играят в "София" и Сатирата | StandartNews.com

Варненският драматичен театър е горд с четирите си номинации за "Икар 2014-та". Столичани ще могат да ги видят през февруари и да оценят качествата на трупата. Многоликият Стоян Радев ще гледаме на 27 февруари в Сатиричен театър с "Ревизор", за ролята в който актьорът ще се състезава отново за престижната статуетка. Радев, който получи "Икар" през 2012-та за главна мъжка роля за своя Ричард III в едноименната постановка на проф. Пламен Марков по Шекспир, сега поднася следващата си блестяща интерпретация - този път на знаковия Гоголев герой Градоначалника. Сценографията и костюмите на Мира Каланова също са сред номинираните.

Преди това, на 24 февруари, пак ще гледаме Стоян Радев. Варненци ще изиграят в театър "София""Канкун" (в 17 и 20 ч.) от Жорди Галсеран, режисирана от Стилиян Петров. Сценографията на Венелин Шурелов и костюмите на Елица Георгиева също са кандидати за "Икар". А на Стоян Радев партнират Биляна Стоева, Даниела Викторова, Пламен Димитров и Гергана Арнаудова.

Ден по-късно в Сатирата от 19.30 ч. трупата ще представи "Талантливият мистър Рипли" от Филис Наги по романа на Патриша Хайсмит с режисьор Стайко Мурджев. Петър Дундаков получи тази година своята номинация за музиката на спектакъла.

Само няколко дни след премиерните спектакли на варненска сцена (11 и 12 февруари), пиесата "Измяна" от Харолд Пинтър ще бъде показана и в София на 26 февруари в Сатирата.

Преводът и постановката са на проф. Пламен Марков, сценографията и костюмите - отново на талантливата Мира Каланова, а музиката е на Калин Николов. В ролите са Димитър Баненкин, Веселина Михалкова, Стоян Радев и Стефан Додуров.

В средата на март, преди Световния ден на театъра на 27, номинираните за "Икар" варненски постановки ще бъдат показани отново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай