Валя Балканска на ЧРД: Оцелях след Ковид

Не беше нито леко, нито тежко, но до болница не стигнах, каза певицата

Валя Балканска на ЧРД: Оцелях след Ковид | StandartNews.com

Оцелях след Ковид-19. Благодарна съм на Бога! Това каза на рождения си ден днес знаменитата ни родопска певица Валя Балканска. Тя приема от сутринта поздрави за празника си. "Телефонът ми не млъква, поздравяват ме хората ", сподели космическият глас на България.

 

Тя изкарала коронавирусната инфекция преди около две седмици. "Не беше нито леко, нито тежко, но до болница не стигнах. Не излизах, но ме намери в къщи да ме разболее. Но оцелях! Господ всички ни обича, но някои се подиграват, не зачитат", каза певицата.

Родопската певица, чийто глас лети в Космоса, е родена на 8 януари 1942 г. в смолянското село Лъгът. Израства с още 4 сестри и братя. Започва кариерата си през 1960 г. като солистка в тогава Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа” – Смолян. В репертоара й са над 300 песни, с които освен българската публика, покорява и най-големите световни сцени. Най-известното й изпълнение – „Излел е Делю хайдутин” е избрано от хиляди от цял свят, за да полети на борда на „Вояджър”. Записът е направен на 27 юни 1968 година в класна стая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай