Вадете кожусите! Сняг, леден вятър и минус 12

Тази седмица ще е много особена

Вадете кожусите! Сняг, леден вятър и минус 12 | StandartNews.com

Вадете кожусите. Ужасно застудяване ни чака следщата седмица. Температурите рязко ще паднат, като в емблематичната Кнежа ще стигнат минус 12 градуса.

ВИЖ ОЩЕ: Нова изненада от времето. Двоен обрат

Прогнозата е на синоптика на Нова тв Николай Василковски. Според него сериозен студ идва през следващата седмица.

"Ще има доста сняг още, но ще са краткотрайни, на моменти интензивни валежи. Чести ще бъдат в следващите седмици. Но липсва добре изразен средиземноморски циклон. Има два такива, но те преминават доста южно от нас, и тука сме в една периферия, заради която ще има сравнително малко сняг в ниската част на страната и съответно повече в планините, където не могат да се оплачат", каза той.

"Утре е особен ден - очакваме силен вятър, който ще е студен и ще ни притесни със сигурност. Тъй като ако навън е два градуса, ще ги усещаме като минус два.

От четвъртък нататък започва по-динамичното време с тези чести снеговалежи в различните части на страната. В събота и неделя ще са по-ниски температурите.

От 6-7 февруари рано сутрин термометрите ще показват минус четири, до минус осем градуса в София. Розовите точки на картата означават "кучешки" студ, както му казват хората.

В Трънско, Драгоманско и в Кнежа ще има температури до минус 12 градуса. На Мусала, на Ботев или на Мальовица ще паднат и до минус 20, даже под минус 20 температурите.

Утре ще има снеговалежи в планинските масиви, като сигурно ще захване и квартали на София. В момента на Североизток вали и има опасност от някакви навявания", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай