В туризма: Задължителният PCR ще ни съсипе

Българската държава да осигури антигенни тестове по летищата и всеки турист, който влиза в страната, призова Поли Карастоянова

В туризма: Задължителният PCR ще ни съсипе | StandartNews.com

Недоволство от необходимостта да се представя задължително PCR тест за влизане в България от 29 януари изрази Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя попита дали тази мярка е съгласувана с вицепремиера и министър по туризма Марияна Николова. Според нея новото изискване ще досъсипе и зимния туристически сезон.

Българската държава да осигури антигенни тестове по летищата и всеки турист, който влиза, за да бъде тестван, призова Карастоянова пред Нова телевизия. Тя даде примери и за проактивна политика на Израел и САЩ по отношение на темпа на ваксиниране срещу коронавируса. "Ако намерите един доволен и щастлив компенсиран колега, ще му дадете цялото ефирно време", каза Карастоянова. За нея има манипулация от страна на държавата за състоянието на ресторантьорския и хотелиерския бранш.

На въпрос дали е готова да поеме тежестта на увеличение на заболеваемостта при отваряне на заведенията и ресторантите, Карастоянова отвърна, че никой не може да твърди, че секторът е източник на зараза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай