В Пловдив е страшно! Паника и хаос

От полицията потвърдиха официално за заплахата

В Пловдив е страшно! Паника и хаос | StandartNews.com

Бомбените заплахи стигнаха и до Пловдив.

В началото на учебния ден на електронната поща на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в града под тепетата е получен имейл, какъвто се разпространява през последните дни в десетки учебни заведения в страната.

За секунди учениците са били евакуирани. На място има полиция. Директорката отказала коментар, предава "Марица".

След това заплашителни имейли за бомби са получили и останалите училища в града.

От полицията потвърдиха официално за заплахата.

"Еднакво по съдържание съобщение със заплаха е получено на електронните пощи на училищата в Пловдив. В част от учебните заведения е започнала евакуация по преценка на ръководствата. Предприемат се проверки от страна на полицията", съобщават органите на реда.

Паникьосани родители прииждат в пловдивските училища, получили бомбени заплахи по мейла. Те са получили обаждания да приберат децата си по най-бързия начин, тъй като в сградата няма как да се провеждат занятия.

В СУ "Св. Паисий Хилендарски", което бе едно от първите, получили бомбен заплаха днес, всички ученици са на двора, а униформени разговарят с директорката. По-големите се радват, че няма да се провеждат учебни занятия, а по-малките са стресирани от случилото се. Класните им ръководители ги предават на родителите им, които пристигат на пожар от работните си места.

"Съобщението за бомба пристигна малко след 10 часа", каза пред "Марица" учител.

Разтревожени родители пък посочиха, че това е изключителен стрес за децата. "Това е някакъв ужас. Какво става в тази държава. Някакъв кошмар е с тези сигнали за бомби", каза майка, дошла да вземе хлапето си.

По протокол униформени ще проверят сградата. Такава ще е процедурата за всички училища, получили заплаха.

Движението в района на учебните заведения се регулира от полицай, предвид че през секунди пристигат родители с коли и преминаването е изключително затруднено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай