Неделя,

В България има живееща корупция, отиваме на зле

От: Редактор -
В България има живееща корупция, отиваме на зле
A
A
A

"Нека да кажем простичко две неща. Това бяха изборите с най-ниска избирателна активност, за първи път от 90-та година слязохме под три милиона избиратели, ние не си говорим за това, но това е много сериозно и това ни показва, че няма разлика между партиите на протеста и партиите на статуквото.

Второ, че смяната на фигури няма значение, важно е има ли съгласие по отношение на приоритети и по отношение на анализ на актуалната ситуация, ако има съгласие и по това, фигури ще се намерят, не фигурите са важни."

Това каза политическият анализатор доц. Антоний Гълъбов в "Още от деня" по БНТ. 

Слави Трифонов е работодател на част от ръководството на тази партия. Това е неговия ангажимент до момента. Той нито се яви на избори, нито заяви, че ще бъде управляващ, така че волята на господин Трифонов е негов въпрос, мой проблем е това, че тези обявени приоритети можеха да бъдат обявени и преди една година, и преди две години практически.

Нищо не пречеше той да предложи този проектокабинет и в 45-ото обикновено Народно събрание. Къде е диагнозата на тези приоритети? Ние се намираме в криза, ние навлизаме в много дълбока и тежка политико-икономическа криза, каза още доц. Гълъбов.

Аз съм напълно съгласен съм господин Трифонов, че България трябва да влезе в Европейската космическа агенция и това не подлежи на съмнение, България има принос в космическите изследвания, но това не е управление на кризата, в която се намираме и която ни предстои, ако не бъде постигнато съгласие, ако политическите партии не постигнат съгласие относно дефинициите относно анализа на актуалната ситуация в страната и това, което незабавно трябва да се направи, няма да знаем накъде вървим.

Чух господин Христо Иванов да казва за кризата и корупцията, в България имаме консолидирана корупционна среда, тя не е криза, допълни доц. Антоний Гълъбов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички