Ужасът в Румъния предизвикан от цигара. Помагаме на 17 ранени

Продължава разследването на тежкия инцидент

Ужасът в Румъния предизвикан от цигара. Помагаме на 17 ранени | StandartNews.com

Запалена цигара може да е причинила ужаса в Румъния. Вчера там имаше два взрива в бензиностанция, при които един човек загина, а 60 бяха ранени.

Продължава разследването на тежкия инцидент.

Румънският премиер разпореди незабавни проверки след информациите, че бензиностанцията е била без лиценз.

"Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при взрива в Румъния. Осигурени са специалисти, апаратура и леглова база, сформирани са екипите на спешна помощ, за да осигурят транспортирането им до болниците.", заяви на брифинг българският министър на здравеопазването Христо Хинков. По думите му пострадалите може да бъдат транспортирани с хеликоптери, след като бъдат стабилизирани и състоянието им позволява да пътуват до България.

Двама пожарникари, пострадали след мощните взривове, вече се лекуват в Белгия. Вчера вечерта те са кацнали във военната база Мелсбрук, а след това са откарани във военна болница в едно от предградията на Брюксел.

Двамата огнеборци са с изгаряния по ръцете и лицата, белгийското здравно заведение предлага грижи, каквито в Румъния няма.

По думите на завеждащия отделението за изгаряния при тези травми времето е от ключово значение колкото по-рано започне лечението, толкова по-добре. Прогнозите му за двамата румънски пожарникари са оптимистични.

"Пациентите се справиха добре с транспортирането от Букурещ. По време на полета бяха много стабилни. Лечението им продължава. Като се има предвид възрастта им - те са млади хора, били са с качествено защитно облекло, пораженията по тях са ограничени, но въпреки това, те са в критично състояние", заяви д-р Томас Роуз, началник на отделението по изгаряния във военна болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай