Ужас в Сливен! Пожар уби трима в болница

Избухнал е пожар в отделението за лекуване на болни от коронавирус в МБАЛ "Хаджи Димитър"

Ужас в Сливен! Пожар уби трима в болница | StandartNews.com

Избухнал пожар в отделението за лекуване на болни от коронавирус в МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен е убил трима души.

В 2.39 ч. е получен сигнал за пожар в болницата. Два екипа пожарникари са изпратени, като е установено, че гори стая в ковид отделението на четвъртия етаж.

В стаята е имало трима души, двама от тях загинали на място. Третият е изваден и откаран с линейка в центъра за спешна медицинска помощ. Оттам е заведен в Пловдив. Преди няколко минути бе потвърдена и неговата смърт.

Все още няма категорична версия каква е причината за пожара. Смята се, че вероятно е допусната някаква небрежност по вина на пациентите.

Сигналът за пожара не е подаден от персонала, а от минаващи хора, които забелязали пламъците. Починалите едва ли са били с тежко състояние, но не се знае защо не са могли да излязат от стаята.

Вероятната причина за пожара в ковид отделението на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен е запалена цигара от единия от пациентите в стаята, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров е разговарял с директора на болницата във връзка с трагичния инцидент.

Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи при пожара. Пациентите са преместени в други отделения на болницата.

"Все още причината за пожара не е ясна, намерена е запалка до едно от леглата в стаята", добави областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай