Четвъртък,

Уникално! Тираджия със златни джобове

От: СТАНДАРТ -
4409
Уникално! Тираджия със златни джобове
A
A
A

Митничари спипаха тираджия със златни джобове. Нещо повече - те тежали близо 4 килограма. Уникалният случай бе съобщен от Агенция "Митници".

Митнически служители от Териториална дирекция Митница "Бургас" откриха недекларирани 3684,11 грама златни слитъци и кюлчета в джобовете на шофьор на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Камионът с турска регистрация пристигнал на Митнически пункт Лесово на 26 ноември на изходящо трасе за товарни автомобили. Според представените документи превозвал авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият шофьор – и двамата турски граждани, са заявили в зоната за митнически контрол, че нямат друго за деклариране освен превозвания товар.

В джобове на панталона и на връхните му дрехи обаче са открити 5 плика, увити с тъмно тиксо. Те съдържали 59 броя слитъци (ленти) и кюлчета от жълт метал. Според извършената от вещо лице експертиза всички изделия с общо тегло 3684,11 грама са от 24-каратово злато (проба 999.9) и са на обща стойност 390 414 лева.

Недекларираните златни изделия са иззети.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com