Украйна скочи на Волгин! Отговорът

Имало покана и за украинската посланичка у нас

Украйна скочи на Волгин! Отговорът | StandartNews.com

Скандалът, свързан с национална медия у нас, продължава да се разраства.

Посолството на Украйна изразява огромно разочарование и дълбоко огорчение във връзка с анонса, че представител на кремълския режим - посланикът на руската федерация ще гостува в предаването "Политически некоректно" на Българско национално радио.

Това пишат в свое официално становище от посолството на Киев у нас. Поводът е предварително обявеното гостуване на Елеонора Митрофанова в студиото на БНР в събота по обед с водещ Петър Волгин.

Посолството на Украйна получи покана за гостуване в това дискредитирано от години предаване, подкрепящо наративи на руската агресия и хибридната война, но я оценява като опит за маскиране на хибридната дейност на водещия, дезинформация и подмяна на ценности, използваки за тази цел медийна независимост и свобода на слово", подчертават от посолството.

Според тях участие на представител на държава агресор в предаване на национална медия не е дискусия или обмен на мнения, а неприкрита подкрепа на кремълския режим.

Действително от екипа на предаването уточняват, че официална покана за интервю има и към Извънредния и Пълномощен Посланик на Украйна Нейно Превъзходителство г-жа Олеся Илашчук.

  "Сигурни сме, че поканата ни ще получи положителен отговор и в някое от следващите предавания ще чуете и г-жа Илашчук. Вие, разбира се, ще бъдете уведомени веднага, след като това бъде уточнено", споменават още те. 

В знак на протест, че БНР за пореден път ще се тиражира пропагандата на държава, обявила България за враг, журналистът Цветан Томчев организира гражданска акция пред БНР в 11:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай