Четвъртък,

Удължиха извънредната обстановка до 30 май

От: редактори -
Удължиха извънредната обстановка до 30 май
A
A
A

Извънредната епидемична обстановка заради пандемията от Covid-19 се удължава до 30 май, реши кабинетът в оставка.

83 милиона лева ще бъдат осигурени за заетите медици на първа линия, а в момента се работи по масова ваксинация в туристическия бранш, за да се „спаси сезонът“. Вече е започнала ваксинацията на хората, заети в туристическия бранш, вече имунизират във Варна, обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Сега се подготвя следващата стъпка и за Бургас, а до края на деня ще бъдат издадени заповеди, с които се регламентират начините за влизане в страната.

„За да може да спасим българският туризъм и да подобрим резултатите тази година в сравнение с миналата година“, обясни здравният министър в оставка. Според него, процесът по ваксинацията върви добре. „Ваксинираме от петнадесет до двадесет хиляди души на ден, отваряме зелените коридори в петък“.

От своя страна министърът на финансите в оставка Кирил Ананиев отбеляза, че ще бъдат осигурени средства за медиците на първа линия за май и юни. „Двадесет и три милиона лева са за персонала в структурите на Министерството на здравеопазването, които са на първа линия, а останалите 60 милиона са за всички останали медици, които работят на първа линия“, каза Ананиев.

Следващата седмица се очаква кабинетът в оставка да гласува допълнителни средства и за подпомагане в социалната сфера.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички