Вторник,

Удар по Гешев. Алексей Петров проговори

От: СТАНДАРТ -
61086
Удар по Гешев. Алексей Петров проговори
A
A
A

„Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно да се оттегли от поста си. Ще вземе най-разумното решение, не на база анализ. Смятам, че Гешев може да бъде полезен на много места, той е юрист", заяви в ефира на „На Фокус“ бившият шеф на ДАНС Алексей Петров.

Той предложи прокуратурата да разкрие самоличността на израелския експерт, който се е озовал на мястото, където беше атакувана колата на обвинител №1 и добави, че нито познава въпросният експерт, нито има връзка с него. Петров обаче посочи, че по това време в България е възможно да е имало много експерти от Израел, тъй като техните експертизи са необходими у нас.

„Не мога да кажа дали е имало нарушение, защото не съм присъствал, за да видя какви правила и процедури са спазени. Но от изявлението на Сарафов разбирам, че не са спазени по един или друг начин, защото, самият той каза, че Ясен Тодоров е завел експерта, без негово знание. Всъщност той пък е ръководител на следствието, което така да се каже разследва покушението. Не е допустимо главен прокурор да вкарва свои експерт, особено когато става дума за разследване за самия него. И освен това ние знаем, че главният прокурор не може да се меси на работата на прокурорите и следователите“, обясни бившият шеф на ДАНС.

Петров класифицира изявлението на Сарафов като импулсивно, спонтанно. Той е на мнение, че шефът на Следствието е бил сложен в ъгъла и му се е наложило да направи това изявление.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com