Учен: До 25 г. ще има среща с извънземни

НАСА разработва технология от култовия сериал Star Trek

Учен: До 25 г. ще има среща с извънземни | StandartNews.com

Лос Анджелис. Извънземни цивилизации съществуват и хората ще се срещнат с тях до 2040 г. Това твърди американски учен, цитиран от тв канала Fox News.

"Провеждаме много изследвания и след около двайсетина години ще осъществим контакт с извънземни. Заемаме се с мониторинг на милиони звездни системи", казва Сет Шостък от Изследователската агенция по търсене на извънземни цивилизации. Според него около всяка пета звезда обикаля най-малко една планета с подходящи за живот условия. Това означава, че в Галактиката може да съществуват десетки милиарда планети, подобни на Земята. Ако на една такава планета има живот, а нивото на развитие на местните е подобен на нашия, обитателите й ще получат радиосигнал от Земята и ще отговорят, посочва астрономът. Или пък нашите учени ще засекат електромагнитен сигнал от извънземната цивилизация.

Изводите на Шостък частично се базират на данните, събрани от спътника на НАСА "Кеплер". След анализ на събраната информация учените започнали да предполагат, че в галактиката Млечен път има и други планети, където има възможност за зараждане на живот. "Кеплер" бе изстрелян през 2009 г. в търсене на планети, подобни на Земята, извън Слънчевата система.

В същото време НАСА и компания GRoK Technologies започнаха работа над нови медицински технологии за възстановяване на костните и мускулни тъкани. За първи път такива способи на регенерация бяха показани в култовия сериал Star Trek, а след това идеята често бе представяна в много други фантастични филми. Повече подробности не се съобщават, но се знае, че GRoK работи над други два проекта. Първият се нарича "биорепликат". Чрез него ще се правят функционални 3D модели на човешка тъкан, която да се използва в тестване на козметични средства, лекарства и други химически продукти. Другият проект е Scionic. Това е медицински прибор, позволяващ на лекарите да намалят усещането за болка на човек или животно и дори да спрат огнището на вътрешно възпаление без използването на никакви лекарства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай