Twitter отчете $645 млн. загуби

Twitter отчете $645 млн. загуби | StandartNews.com

Ню Йорк. Twitter отчете нетна загуба от $645 милиона за 2013 г., само три месеца след дебюта на акциите на компанията на Нюйоркската фондова борса, предаде Би Би Си.

Загубата бе очаквана от анализаторите, които подчертаха приходите на Twitter, които са нараснали със 110% миналата година, за да достигнат $ 665 млн.

Добрите финансови резултати обаче се оказаха недостатъчни за експертите. Докато Twitter регистрира положителна тенденция в печалбите си, не така стоят нещата с общия брой на хората, използващи платформата за микроблогинг.

241 млн. активни потребители и увеличение от едва 9 млн. спрямо предходното тримесечие донесоха притеснения на компанията.

Имайки предвид огромното внимание, което получи Twitter през ноември 2013 г., когато за първи път излезе на борсата, данните трябваше да бъдат много по-добри, смятат експерти от стоковия пазар. Часове след публикуване на отчета за приходите, акциите на компанията паднаха с над 10%.

Обезпокоително се оказва и намалението със 7% спрямо предходното тримесечие в броя на новините, показани на потребителите. Още повече, че Twitter не показва прогрес и с печалбите от потребители извън Северна Америка, отговорни за едва 27% от приходите.

Часове след публикуване на отчета се състоя конференция с изпълнителния директор на Twitter Дик Костоло и анализатори, които изказаха скептичните си прогнози за растежа на компанията. Според един от тях е невъзможно Twitter да достигне целта си от 200 млн. американски потребители за по-малко от десетилетие.

"Имаме план да увеличим броя на потребителите. Виждаме прогрес в предварителните стъпки при изпълнението на този план. Имаме пълното основание да вярваме, че ще се увеличи темпото на нарастване на хората, използващи платформата. Кога обаче това ще се случи, не можем да кажем със сигурност", коментира Костоло.

От Twitter съобщиха, че ще се опитат да улеснят ползването на платформата за новите потребители, които все още трудно намират ползите от сайта. Един от проблемите на компанията е именно големият брой хора, които се регистрират и скоро след това се отказват от Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай