Изненадите с времето започват от сутринта

Температурите на Балканите ще се повишават

Изненадите с времето започват от сутринта | StandartNews.com

През нощта срещу неделя по-активни ще са явленията над крайните западни райони от нашата страна. Облачността след полунощ навсякъде ще се разкъсва и ще намалява до ясно време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна и ще са между плюс 5°С и плюс 8°С.

В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност, която в много райони ще намалява до слънчево време. Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици, като ще има условия и за градушки, пише MeteoBalkans.

Следобед ще духа и слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в страната ще се повишат и ще са между 16°C и 22°С.

В София през нощта срещу неделя ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. До обед облачността ще се разкъса до слънчево време. Следобед ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност. Минималните температури ще са около 9°С, а максималните – до 20°С.

Времето по планините ще е предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Централна и Южна България, ще превали дъжд, а над 2000 метра – и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°C, на 2000 метра - около 0°C. Ще духа до умерен северен вятър. Остава висока опасността от лавини!

През нощта срещу неделя облачността по Черноморието ще се задържи разкъсана. Ще духа слаб до умерен източен вятър. През деня облачността ще е разкъсана, следобед ще премине в купеста, а по Северното Черноморие – и в купесто-дъждовна. Над тези райони се очакват и валежи. Максималните температури ще бъдат между 15°C и 18°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 10-11°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

И през следващите дни атмосферата над България, Румъния и Гърция ще се стабилизира. До обед на много повече места времето ще е слънчево или с разкъсана облачност. Следобед на изолирани места се очакват валежи и гръмотевични бури, но тяхната интензивност постепенно ще намалява по площ. Температурите на Балканите ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай