Цвети има нужда от нас! Бори се със страшна болест

Млада жена има нужда от 50 000 евро за лечение в Москва

Цвети има нужда от нас! Бори се със страшна болест | StandartNews.com

Преди 3 години, през 2020 година, когато Цветелина Арсова е едва на 30 години, започва да получава изтръпване на крайниците, губи зрение в едното око, често започва да ѝ се вие свят. След последвалите изследвания получава диагнозата „Множествена склероза“.

Това е прогресивно автоимунно заболяване на централната нервна система. Характеризира се с нарушаване комуникацията между нервните клетки на главния и гръбначния мозък. Това от своя страна води до коварна симптоматика и неминуемо до трайно обездвижване.

В търсене на облекчение на болките, Цвети преминава през множество терапии с променлив резултат. За съжаление болестта прогресира и през последните няколко месеца състоянието ѝ се влошава. Започва да изпитва затруднения при ходене и да се уморява лесно. Става ѝ все по-трудно да се справя с ежедневните си задължения.

Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Цвети, се нарича HSCT(Haematopoietic Stem Cell Transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната ѝ система.

Цялото лечение и престой в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва ще струва 50 000 евро.Стойността на това лечение е висока, като до момента са събрани едва 41500 лева. Нека върнем надеждата на Цвети за един нормален живот!

Всеки, който има желание да помогне, може да го направи ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай