Цветанов поиска отвод на следователите

Цветанов поиска отвод на следователите | StandartNews.com

София. "Имаме фалстарат при днешното повдигане на обвинението ми", на излизане от следствието бившият вътрешен министър и вицепремиер в кабинета "Борисов" Цветан Цветанов.

Неговият адвокат Менко Менков съобщи, че днес са депозирали искане за отвод на водещите следователи- Царева, Дашева и Кирилова.

Според Цветанов до това се стигнало заради принудително довеждане на адвоката му за разпит преди десетина дни. "Започнаха да подлагат мен и адвоката ми на истинска репресия като начин на отношение на някои от хората, които планират този сценарий. Това е недопустимо", заяви Цветанов. Адвокатът му Менко Менков е бил доведен принудително от офиса му, където дошли трима униформени с микробус. "Това е неправомерно", коментира и адвокатът.

"Незаконосъобразно беше постановено моето принудително довеждане в следствената служба. По-важното е, че те искаха да попречат на Цветанов да има защитник в мое лице", допълни адвокат Менков. Той обясни, че е бил извикан  като свидетел по това дело и по този начин се пречи на това да бъде защитник на ексминистъра.

Цветанов ще бъде привлечен като обвиняем на 10 юли, съобщиха по-късно от пресцентъра на прокуратурата.

На бившия вътрешен министър ще бъде изпратена нова призовка за явяване в 16.45 часа на 10 юли 2013 г., когато ще бъде привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 288 от НК. Чл. 288 от Наказателния кодекс, пише в съобщението. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай