Цветана Манева: Жертвах много за успеха

Студентите ми вече не искат да са шоумени, категорична е голямата актриса

Цветана Манева: Жертвах много за успеха | StandartNews.com

София. "За да успеят, хората трябва да имат готовност да платят цената. Трудолюбието се възпитава. То не е като таланта. Става с много усилия на волята и деликатна намеса на околните", призна Цветана Манева в "Денят започва с култура" по БНТ. Звездата на киното и театъра ни е в Созопол, където се включи в дискусията "Цената на успеха" от програмата на "Аполония".

Манева сподели, че за нея триумфът невинаги е равен на щастие. "Човек обаче много късно разбира, че колкото повече е напредвала кариерата му, толкова по-малко е било щастието му. Онова щастие, което е по-близо до смисъла на съществуването", твърди актрисата. И добавя, че е жертвала много от нещата, които й се е искало да прави, но не е трябвало. Безкрайно съжалява, че в името на изкуството е пропускала да покаже обич на близките си и то в моменти, в които е било необходимо. "Топлината идва, когато близките знаят, че много ги обичаш", казва Манева. Но е категорична, че рядко прави каквито и да било компромиси на сцената.

"Усещането, че работата ти носи удоволствие е най-голямата печалба", не се колебае Цветана. Но е приятно изненадана от студентите си в НБУ.
"Сега са по-задълбочени. Тази година няма нито един, който да иска да бъде само шоумен или модел. Влече ги актьорското майсторство", хвали ги тя. За Цветана е най-важното да ги научи, че трудът е най-ценното качество. "Актьорството е емоционална зависимост", е мнението на Манева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай